i cała reszta

PRZEPIS na mięsno-warzywne placuszki

PRZEPIS na mięsno-warzywne placuszki

Potrzebujesz szybkiego pomysłu na dobrą kolację, albo przekąski na spotkanie ze znajomymi? Spieszymy z pomocą! 🙂

 

Mięsne placuszki podane na chrupkim pieczywie, to propozycja tak samo pyszna, jak i ciekawa. Potrawa jest niezwykle elastyczna, dlatego można ją świetnie zaprezentować na talerzu i tym samym zrobić wrażenie na innych.

 

Danie: Placuszek mięsny z chlebkiem Tovago

 

Do przygotowania dania będziesz potrzebowała:

4 kromki żytnich chlebków Tovago

250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

Pół czerwonej papryki

1 jajko

2 łyżki bułki tartej

1 ziemniak

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 łyżki oleju rzepakowego

1 ząbek czosnku

200 ml jogurtu greckiego

Mielona kolendra

Liście świeżej bazylii

Kilka pomidorków koktajlowych

Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pokrojoną w kosteczkę paprykę i starty na tarce o grubych oczkach ziemniak, wymieszaj razem z mielonym mięsem, jajkiem, bułka tartą, natką pietruszki i przyprawami. Z masy uformuj podłużne klopsiki, a następnie je usmaż. Z jogurtu greckiego, czosnku, bazylii i przypraw, zrób sos czosnkowy, którym później posmaruj kromki chlebka. Na tak przygotowane chrupkie pieczywo, połóż mięsno-warzywne placuszki, ozdobione pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.

Mat. prasowe Tovago

Mat. prasowe Tovago

Smacznego! 🙂

Pokaż komentarz (1)

Komentarzy

  1. 9 listopada 2015 at 08:39

    Robilam wczoraj ! I muszę przyznać że wyszły świetnie ! Pietruszkę zastąpiłam koprem ! Rodzinka zajadała ze smakiem !! 🙂

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

i cała reszta

Więcej w kategorii i cała reszta

„Modelka” Zuzanna Bijoch – recenzja książki

BAFavenue11 grudnia 2017

KONKURS Halloween z Golden Rose! WYNIKI

BAFavenue24 listopada 2017

Wygraj wodę perfumowaną GRASSE Allvernum!

BAFavenue21 listopada 2017