i cała reszta

Pomysł na śniadanie od Moniki Mrozowskiej

Pomysł na śniadanie od Moniki Mrozowskiej

Pożywne, sycące śniadanie na jesienne chłody, to podstawa. Jak jednak przyrządzić takie danie rano, gdy czasu zazwyczaj nie ma? Prosty i pyszny przepis przygotowała dla Was Monika Mrozowska.

Fot.

Fot. 82 STUDIO FOTOGRAFII

Przepis na tosty z serkiem topionym i domowym pesto

Składniki na 4 tosty:

  • 4 plasterki sera Hochland Tost
  • 8 kromek chleba tostowego ziarnistego
  • domowe pesto

 

Składniki na domowe pesto:

  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek pietruszki
  • pęczek bazylii
  • garść pestek słonecznika
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 70 g startego parmezanu
Mat. prasowe Hochland

Mat. prasowe Hochland

Zaczynamy od przygotowania pesto – wyciskamy czosnek, a pietruszkę i bazylię szatkujemy. Pestki słonecznika delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystkie te składniki łączymy ze sobą, dolewamy do nich oliwę i miksujemy. Do powstałej pasty dodajemy parmezan i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Na kromkę chleba tostowego nakładamy pesto, następnie plasterek sera i przykrywamy go drugą kromką. W taki sposób przygotowane tosty wkładamy do opiekacza i czekamy aż się zarumienią. Smacznego!

Mat. prasowe Hochland

Mat. prasowe Hochland

 

Kliknij aby dodać komentarz

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

i cała reszta

Więcej w kategorii i cała reszta

„Modelka” Zuzanna Bijoch – recenzja książki

BAFavenue11 grudnia 2017

KONKURS Halloween z Golden Rose! WYNIKI

BAFavenue24 listopada 2017

Wygraj wodę perfumowaną GRASSE Allvernum!

BAFavenue21 listopada 2017