i cała reszta

Dieta rozgrzewająca

Dieta rozgrzewająca

Mat. prasowe TABASCO® i Kikkoman – Risotto z warzywami na marynacie sojowej

W takie pory roku jak jesień i zima, gorące dania to podstawa. Mają one bardzo pozytywny wpływ na organizm, który musi zmagać się z chłodem, wiatrem i opadami.

Aby rozgrzewająca dieta w pełni się sprawdziła i ocaliła nas od przeziębień i wirusowych chorób, których będzie teraz krążyło wiele, powinna być uzupełniona o składniki pobudzające układ immunologiczny, działające bakteriobójczo i przeciwzapalnie. A są nimi np. czosnek, chilli, kurkuma, miód czy zielona herbata.

Mat. prasowe TABASCO® - zupa pomidorowa

Mat. prasowe TABASCO®

Taka dieta powinna być oparta nie tylko na ciepłym obiedzie, ale i śniadaniu czy kolacji. Poranne dania mogą być zarówno słodkie – jeśli zdecydujemy, że bazą będzie miód, jak i słone, do których przygotowania polecane są różnego rodzaju kasze z dodatkiem warzyw i odpowiednich przypraw albo zupy. Bardziej egzotyczną alternatywą dla polskich dań obiadowych, mogą być te zaczerpnięte z kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, które bogate są witaminy, żelazo, kwasy omega 3 i 6. Skutecznie więc ochronią nasz organizm od infekcji.

Pokaż komentarz (1)

Komentarzy

  1. 13 października 2015 at 12:03

    Przydatne informacje!! 🙂

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

i cała reszta

Więcej w kategorii i cała reszta

„Modelka” Zuzanna Bijoch – recenzja książki

BAFavenue11 grudnia 2017

KONKURS Halloween z Golden Rose! WYNIKI

BAFavenue24 listopada 2017

Wygraj wodę perfumowaną GRASSE Allvernum!

BAFavenue21 listopada 2017